Stavanger en populær konferanseby

 

Stavanger er et populært sted å avholde ulike konferanser. Ettersom Stavanger også er en livlig og spennende by, er det mange muligheter til å kombinere forretningsturen med kulturelle aktiviteter, fine naturopplevelse og konserter og underholdning. Stavanger er den fjerde største bykommunen i Norge, og har dermed alt du forventer å finne i en by. Byen er også viktig for oljeindustrien, og er en viktig energihovedstad i europeisk sammenheng. Forus Næringspark utenfor Stavanger har 2500 bedrifter og gir jobb til rundt 40 000 mennesker. Både Equinor og mange internasjonale oljeselskap og gasselskap har kontorer der. Oljeindustrien har bidratt til å gjøre byen internasjonal, og rundt 21 % av innbyggerne er innvandrere, mange av den jobber i oljeindustrien.

En populær konferanseby

 Stavanger er populært som konferansested blant annet på grunn av flyplassen. Den gjør det lett å fly møtedeltakerne inn fra både inn- og utland. Stavanger Lufthavn er en av de travleste flyplassene i Norden. Flyplassen ligger i Sola kommune, bare 14 km fra Stavanger. Herfra flyr helikoptre til og fra Nordsjøen, og flyplassen har en rekke avganger til store flyplasser i utlandet. I tillegg er det mange innenriksfly som lander og letter på Sola flyplass. Hver dag flys det for eksempel 25 avganger til Oslo, så byen er lett tilgjengelit uansett hvor i landet du bor. Dette korter ned ventetiden på flyplassen og reisetiden om bord i flyet eller toget.

En fin turistby

Stavanger er også en populær turistby med mange attraksjoner, der de fleste besøkende kommer om sommeren. Byen er et av de mest populære anløpsstedene for cruiseskip, med godt over hundre tilreisende cruisskip i løpet av en sesong. Kjente turiststeder i Stavangerområdet er Solastranden og Lysefjorden. I Lysefjorden ligger blant annet Preikestolen, som er et av Norges mest besøkte reisemål. Kjerag er et annet populært sted i Lysefjorden, og dit kommer BASE-hoppere eller andre som bare vil besøke det kjente stedet. Mange besøkende velger nettopp Stavanger som utgangspunkt når de skal besøke Lysefjorden. Det går også busser fra Stavanger til Odda, for turister som ønsker å besøke Trolltunga. Hotellene i Stavanger har størst pågang om sommeren, men de har også mange gjester resten av året, blant annet på grunn av pendlere og mange møter og konferanser som avholdes i byen.

Ting å gjøre i byen og på rommet ditt

Blant severdigheter og opplevelser som venter i Stavanger finner du teaterforestillinger og konserter. Stavanger har flere museer. Norsk Oljemuseum er et av de mest kjente og best besøkte museene i byen, og dette er foreløpig Europas eneste petroleumsmuseum. Her kan du lære mer om olje og oljeindustriens historie. Andre kjente museer i Stavanger er Misjonsmuseet, Stavanger Museum, Arkeologisk museum ved Universitetet i Stavanger, Rogaland Kunstmuseum, Breidablikk museum, Vestlandske Skolemuseum og Norsk Telemuseum. Det norske utvandrersenteret er også et interessant sted å besøke. Hvis du foretrekker å fobli i rommet ditt og hvile, tilbyr de fleste hotell gratis Wifi og du kan glede deg over litt spill på nettet, shopping eller bare chatte med venner på Facebook.

 

Stavanger er også en stor filmby, og kan by på mange festivaler. Du kan spise deg gjennom Gladmatfestivalen, le deg gjennom Den Store Norske Humorfestivalen eller oppleve klassisk musikk under Kammermusikkfestivalen. Andre populære arrangementer er MaiJazz, NuArt Festival og World Tour sandvolleyball. Liker du fotball, håndball eller ishockey, har byen gode lag innen alle disse idrettene. Det er også mange fine parker og grøntområder i og nært byen, dersom du bare vil slappe av litt. Byen har flere utdanningssteder og forskningsmiljøer, og utvalget av sposteder er stort, selv om bykjernen er liten. Det meste ligger innen gangavstand i Stavanger, og det er jo veldig praktisk dersom du gjerne vil oppleve mest mulig mens du er der. Gamlebyen er også verdt et besøk, med sin store samling av hvite trehus.

Betydningen av konferanser i Stavanger

Mange konferanser i Stavanger arrangeres på Clarion Hotel Energy, som er byen største konferansehotell, med plass til inntil 1000 personer. Hotellet har hele 17 konferanserom, så her kan du arrangere både små og store møter. Hotellet ligger bare 20 minutter fra flyplassen og 10 minutter fra jernbanestasjonen. Stavanger har også flere andre hoteller som egner seg godt til konferanser, så det er ikke vanskelig å finne gode møteplasser i byen. I dag er det mulig å avholde møter over internett, men det er likevel noe spesielt med å møtes personlig på en konferanse. Der kan du bli kjent med de andre deltakerne også utenfor møtene. Du kan snakke med kunder og kolleger, bygge relasjoner og styrke båndene mellom dine egne ansatte. Alt dette bidrar til et bedre arbeidsmiljø. En konferanse bør gjerne legges til et sted der det er mange andre aktiviteter, slik at deltakerne kan oppleve kultur og spise god mat etter en lang dag med møter.

Stavanger byr på alt du kan ønske deg når du planlegger din neste konferanse, så hvorfor ikke vurdere Stavanger som din neste konferanseby?